Om Historieblog.dk

På Historieblog.dk kan du læse personlige beretninger, analyser og meninger om historie, formidling, museer og teknologi.

Formålet med bloggen er flerfoldigt. For det første at formidle oplevelser og idéer videre til et forhåbentligt større publikum end mine egne rotter på loftet og give mulighed for at høre andres kommentarer.

For det andet at tjene som et arkiv over billeder, links og oplysninger til senere brug. I tidligere tider har historikere brugt udklipsarkiver og scrapbøger for at huske ting, men i det 21. århundrede må det være på sin plads at bruge en weblog.

Endelig kan en blog for det tredje være en platform for meninger, som ellers kun ville være blevet udtrykt til en snæver kreds.

Skrives de på en weblog kan man nære det måske lidt utopiske håb at det en dag bliver læst af den rette til at ændre ting.

Redaktør på Historieblog.dk er Benjamin Asmussen, cand.mag. i historie og museumsinspektør på M/S Museet for Søfart, tidligere kendt som Handels- og Søfartsmuseet på Kronborg. Bloggen skrives af privatpersoner, og indlæggene er derfor udelukkende udtryk for skribenternes egne holdninger.

Kommentarer, kritik eller andet modtages meget gerne på ba@historieblog.dk eller som en kommentar på bloggen.

1 comment for “Om Historieblog.dk

  1. 28. January , 2016 at 0:28

    Hvor er det en spændende og interessant blog. Tak. Jeg er selv uhyre historie interesseret og skriver om diverse emner på min blog https://maribjerg.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *