Ny skrivemaskine – OpenOffice 2.1

OpenOffice logoOmtrent siden tidernes morgen har jeg brugt Microsofts Word 2000 til at skrive i.

De fleste af mine universitetsopgaver blev skrevet i Word 2000, og på mit arbejde bruger vi stadig det efterhånden otte år gamle program. Det har fungeret acceptabelt, samtidig med at der har været perioder, hvor jeg har revet mig i håret over fejl og mærkværdigheder i programmet.

Man kunne indvende, at jeg jo bare kunne have opgraderet til en nyere version, som Microsoft jo spytter ud med jævne mellemrum, men en kombination af dovenskab og nærighed har holdt mig fast.

Men nu er det slut!

Word 2000 opgav endeligt ævred på arbejdet og nægtede at starte. Selv en geninstallation løste ikke problemet, og da flere akutte deadlines truede i horisonten, måtte der noget andet til, og meget hurtigt.

For nogle år siden havde jeg prøvet det gratis opensourceprogram OpenOffice, der er en komplet Office-pakke, uden dog at være alt for imponeret.

Nu kiggede jeg igen på projektets hjemmeside, og der var sket en masse. En ny version var kommet, endda på en stor mængde sprog, herunder dansk.

Det lyder måske lidt mærkeligt, men efter at have installeret programmet og hentet et dokument ind i tekstbehandlingssystemet Writer, var det som at skrive i gammelkendte Word, og det var egentligt meget rart. 🙂

Toppen af OpenOffice programmet Writer

Nu har jeg arbejdet med Writer i nogle dage, og det virker bare godt.

Nogle småting er lidt anderledes end i Word, men det virker ret fornuftigt sat sammen. Der er en tryghed at vide at over 180.000 mennesker har hjulpet til med at rette i programmet, hvilket burde betyde, at de værste fejl og irritationsmomenter er ryddet af vejen.

En stor fordel ved Writer er at man kan gemme i PDF-format, uden at investere i kostbare programmer fra Adobe. Endvidere kan man gemme i Word-format, så folk i Microsoft-sumpen også kan læse dem. 🙂

Der ser også ud til at være mange flere guldkorn gemt, som jeg glæder mig til at finde.

Udover Writer følger der også et databaseprogram, et regneark, et tegneprogram, et præsentationsprogram og et program til at skriveformler i, og ved et meget hurtigt øjekast, ser de ud til at være lette at bruge når man kender til de tilsvarende Microsoft-programmer.

OpenOffices Writer får foreløbig min varmeste anbefaling. Jeg har testet den danske version af pakken til Windows.

3 comments for “Ny skrivemaskine – OpenOffice 2.1

 1. 29. March , 2007 at 22:15

  Næste skridt bliver Linux.

 2. BA
  29. March , 2007 at 22:44

  Tja, det ender det nok med en dag….

 3. Thorbjørn Thaarup
  30. April , 2007 at 14:14

  OpenOffice lyder lovende, og så vidt jeg kan se er brugerfladen nærmest planket fra Word. Vist de værste dårligdomme samtidig er ryttet af vejen, tyder det da godt. Jeg prøver det, når jeg får skiftet computer på arbejdet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *